Ochtendmens of Slaapkop?

makeuptimeroseMaandagmorgen, de wekker gaat en je weet dat de week weer is begonnen. Nou ziet elke dag van de week er voor mij anders uit, behalve mijn ochtend. Het maakt namelijk niet uit hoe laat mijn wekker gaat, waar hij afgaat, of dat hij überhaupt afgaat, ik háát de wekker. Ik ben gewoon niet gemaakt voor de ochtend. Het is niet dat ik een ochtendhumeur heb, tenminste dat vind ik in ieder geval niet. Ik ben ook niet chagrijnig, maar ik stel het opstaan gewoon het liefst een paar minuten uit.
I’m just not a morning person… AT ALL.

Regelmatig komt het voor dat ik me nog even omdraai en vervolgens tegen mijn vriend zeg; ‘Nog 5 minuutjes!’. Die 5 minuutjes worden meestal wel 30 minuten, want terwijl ik me omdraai denk ik; ’Ach ik ontbijt dan wel iets onderweg, dan kan ik nog net wat langer blijven liggen’. ( En ja ik weet dat dit echt het slechtste is wat je kan doen, dus doe mij a.u.b. niet na!! )

Vervolgens zijn ook die 30 minuten voorbij en pinkgridbedenk ik opeens dat ik best mijn haar lekker in een knot kan doen vandaag en dat scheelt mij weer een paar minuten föhnen. Dus hoppa, nog een keer een ander plekje opzoeken in mijn bed. En zo gaat het door totdat ik weet dat ik echt geen enkele smoes meer kan bedenken om tijd te rekken.
Na een heerlijke warme douche kan ik er wel weer tegen aan en heb ik zin om de dag te beginnen. Maar dan komt er zo’n typisch vrouwending naar boven en dat is, vind ik zelf, toch best wel irritant. Want ondanks dat ik weet dat mijn kast niet nog voller kan en er lang niet genoeg hangers meer zijn voor mijn nieuwe spullen, vind ik zelf (op dat moment) dat ik niets heb om aan te trekken.

Alles wordt uit de kast getrokken. ‘ Hmm, ga ik vandaag voor casual of kies ik vandaag juist voor iets vrouwelijks’. Na het passen van verschillende sets, ligt alles op de grond, op het bed en heb ik nog steeds niets aan. Dan staar ik 5 minuten voor mij uit en heb eigenlijk stiekem een beetje medelijden met mezelf. Ik besluit om me eerst maar eens op te maken. Met nog steeds alleen mijn handdoekje om, loop ik naar de badkamer en doe ik snel mijn dagelijks make up. Ik fix mijn haar snel in een knot en zie dat ik nog maar een paar minuten heb voordat ik echt de deur uit moet. Ik hijs mezelf in een jeans, trek een simpel t-shirt aan en doe voor de zekerheid een vest onder mijn leren jas. Dan trek ik mijn nieuwe sneakers aan, want dat zijn de eerste die ik zie liggen en ren met mijn spullen in mijn handen naar beneden.

ingroze2

Eenmaal op mijn bestemming aangekomen, besef ik me dat ik precies heb aangetrokken wat ik als eerste aanhad en kan ik mezelf dus weer vertellen dat ik zomaar ongeveer 15 minuten van mijn dag verspild hebt. Had ik dan toch nóg langer in bed kunnen liggen?

Dit is hoe het bijna elke dag gaat. En geloof me, hoe graag ik ook zou willen dat het anders gaat, het lukt me simpelweg niet om snel iets aan te trekken uit mijn kast. Nou ben ik iemand die stiekem wil horen dat ik niet de enige ben en ik durf te wedden dat veel meiden/vrouwen zich hierin kunnen herkennen. Ik denk dat we naar allerlei oplossingen kunnen zoeken: je kast anders indelen , eerder opstaan of zelfs in therapie gaan. Maar uit ervaring kan ik je vertellen dat, puntje bij paaltje, het toch gewoon een typisch vrouwending is en dat we het maar beter kunnen accepteren.

O ja, en misschien toch wat vaker gaan shoppen 😉

Kunnen jullie wel vroeg opstaan? Of ‘snoozen’ jullie ook tot het écht niet meer kan? En hebben jullie ochtend tips voor mij? Help ;)!

 

signa

 

 

6 thoughts on “Ochtendmens of Slaapkop?

 1. Lis van den Berg says:

  Ik heb ook daar ook heel veel last van en daardoor kom ik ook meestal telaat op school of ik kom helemaal bezweet aan fietsen. Tip: ik leg meestal de avond van tevoren voordat ik ga slapen m’n kleding klaar waarvan ik denk dat ik de volgende dat wel leuk vind om t aan te trekken.

 2. Sophie says:

  Wat betreft dat vrouwending, daar herken ik mezelf zeker in. Zelf snooze ik ook lekker lang door =).
  Leuke blog weer !
  liefs x

 3. mirjam says:

  heel herkenbaar!

  ik heb een persoonlijke wekker die me altijd wakker maakt, maar moet zeggen dat helpt ook niet heb me namelijk al heel vaak verslapen daardoor 🙂
  handige tip: bedenk de avond van te voren wat je de volgende dag wilt aantrekken. dan kun je er s’avonds lekker lang over doen (kun je ook weer wat langer in bed blijven liggen).

 4. shanty says:

  Hallo dat maak ik ook ieder dag mee maar ik heb dan wel als zins gisteren gezet wat ik wil aantrek soms werk het soms weer niet misschien kan uw het ook proberen

 5. Evi says:

  Heel erg herkenbaar :p

  Zo gaat het precies bij mij ook.
  Bij mij helpt het altijd als ik net voor het naar bedgaan een glas water drink, zodat je de volgende dag iets frisser en makkelijker je bed uiy komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.