Keukenprinsesje? Meh!

Je hebt mensen die heerlijk kunnen koken, mensen die wat kunnen klaarmaken en mensen zoals ik.

Ik zal nooit beweren dat ik een keukenprinses ben. Sterker nog, ik ben er onwijs eerlijk over. Ik heb eigenlijk niet zo heel veel verstand van koken. Het opeten daarentegen gaat me goed2908_2012-940x694 af.
Nou is het niet zo dat ik nog geen ei kan bakken, want ja dat lukt mij zelfs nog wel. Maar zo’n heerlijke maaltijd op tafel zetten waar dan vervolgens mensen van zullen zeggen “Goh Ing wat heb je dat lekker gemaakt” is nog niet zo vaak voorgekomen. Maar om mezelf een klein beetje te verdedigen, heb ik het ook nog niet zo vaak geprobeerd. En ik ga jullie uitleggen waarom :

Allereerst heb ik een geweldig programma mogen maken met TV kok Mathijs Vrieze : Totally Fit Kidz waar het gaat om gezond eten en bewegen. En ja dat bewegen is me altijd wel goed afgegaan. Maar wat betreft eten, ben ik gewoon heel erg verwend. Elke dag kwam Mathijs met heerlijke recepten aan waar ik natuurlijk niet van af kon blijven. Daarnaast heb ik een vriend, die ook best graag in de keuken staat. Hij vindt het leuk om dingen uit te proberen en daarom staat er regelmatig een uniek maar heerlijke maaltijd op tafel. En als dat er niet in zit, kan ik altijd bij Pa en Ma aanschuiven om te eten wat de pot schaft.

Hoe fijn het ook is om altijd maar lekker mee te eten met iedereen, voelde ik mij er langzamerhand ook wel een klein beetje schuldig over. Want ik kan me zo voorstellen dat het andersom ook wel eens lekker is om thuis te komen en gelijk te kunnen aanschuiven aan tafel.
Nou , het heeft even geduurd voordat ik het ook echt aandurfde om iets klaar te maken. Want hoe langer je ermee wacht hoe groter de stap wordt om ook echt iets te maken voor iemand. Tenminste bij mij werkt dat zo. Helemaal als je omringd wordt door van die keukenprinsen en prinsessen.

Maar ik heb een recept wat tot nu toe bij iedereen wel in de smaak is gevallen. Simpel, snel en toch best wel erg lekker. En aangezien ik er van overtuigd ben dat ik niet de enige kluns in de keuken ben, wil ik dit graag met jullie delen.

 

Benodigdheden voor 2 a 3 personen:

 

 • teentje knoflookimage1
 • bosuitje naar smaak
 • 1 courget
 • 1 prei
 • bakje champignons
 • 2 kipfilet
 • penne ( of andere pasta )
 • pijnboompitten
 • 0.25 L melk
 • pakje boursin ( gralic en herbs )
 • een beetje liefde

 

 

Wat te doen:
Begin met een beetje olie in de pan en een teentje knofloof, bak hierin de kipfilet totdat hij gaar is. Snij de champignons, courget, bosui en prei. Gooi de gesneden groenten ook in de pan en laat dit even opstaan. Ondertussen kan je beginnen met de pasta te koken. Terwijl dit beide opstaat, gooi je boursin in een apart pannetje met ongeveer een kwart liter melk, en laat dit zachtjes opstaan totdat het een heerlijk sausje wordt. Zodra deze klaar is gooi je het bij de kipfilet en de gebakken groenten. Even wachten totdat de pasta klaar is, en terwijl je dat doet gooi je een paar pijnboompitjes in de hete pan. Zodra deze lichtbruin zijn en de pasta goed gekookt is, maak je een mooi bord klaar en hoppa misschien wel je allereerste maaltijd.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad, maar ja dat kan natuurlijk ook zo zijn om mij een beetje te sparen.

Ben jij een goede kok? Heb jij nog leuke keukentips/recepten voor mij? Let me know!

 

Eet smakelijk!

 

signa

 

 

 

One thought on “Keukenprinsesje? Meh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.